Noordman van Holland

Over het "Waarom en Hoe" van ons werkWaarom zou je met ons in zee gaan?

Specialisering: ons werkveld is de internationale handel en scheepvaart. Omdat we zelf in dit veld uitgebreide ervaring hebben, delen we dezelfde cultuur. En dat werkt wel zo prettig voor jou.

Jouw succes is ons succes: wij gaan gericht te werk en zien jouw persoon niet als een commodity; we zien jouw mens-zijn achter je cv. Je moet écht gelukkig kunnen zijn in je nieuwe betrekking, een ambassadeur van je werkgever worden en daarmee meerwaarde aan je positie geven.  Daarmee stel je jouw werkgever, onze klant, tevreden.  En daarmee de bemiddeling die we hebben gedaan.

Kans op benoeming: als we ervan overtuigd zijn dat jij de juiste persoon bent voor een aantal specifieke bedrijven, zullen we ons volop inzetten voor jou.  Juist omdat we je nominatie begeleiden, is de kans om in aanmerking te komen voor de betrekking die je graag wilt, groter dan wanneer je zelf rechtstreeks solliciteert

Ondersteuning en advies bij solliciteren: naast het salaris en het verlof,  bieden bedrijven faciliteiten op het gebeid van studie, pensioen, verlof bij bijzondere omstandigheden. Wij helpen je graag jouw verwachtingen reeds in een vroeg stadium te formuleren zodat die bij het afsluiten van het contract voor beide partijen helder zijn. Daarmee voorkomen beide partijen teleurstellngen. 

We zijn geïnteresseerd: in het verloop van de nieuwe arbeidsrelatie. Na je benoeming volgen we je dan ook graag om te weten hoe je leven verloopt,

Exclusief netwerk: we geven je de gelegenheid toe te treden tot een klein, hoogwaardig netwerk van mensen bij wie we je persoonlijk willen introduceren: collega’s en leidinggevenden van andere bedrijven. Bedenk daarom wat jij hen te bieden hebt, deel dat met ons en wordt een volwaardig lid van dit netwerk.

Coaching: Wij helpen we je op je professionele levensweg. De overgrote meerderheid van de mensen in de sector veranderen  drie tot vijf keer van werkgever in een beroepsleven. Dus: Verandering van carrière? Naar “het buitenland”?  Verschil van inzicht met je werkgever? Een (langdurige) studie beginnen? Wij kunnen je klankbord zijn bij het nemen van zulke strategische beslissingen en je daarbij coachen. 

Hoe gaan we te werk? 

Solliciteren: mannen en vrouwen zijn in ons vakgebied gelijk aan elkaar. Daarom gebruiken we een geanonimiseerde CV.  Je naam, afkomst en sexe worden pas bij de afspraak voor een kennismakingsgesprek bij een bedrijf  bekend. 
Daarom vragen we je  om op de website een globaal CV in te vullen. En een motivatiebrief? Die schrijf je als mens.  Niet als man, vrouw of deel van een etnische-of culturele minderheid.

Training: werkervaring in een andere sector die je de noodzakelijke competenties aanleerde ? Opleiding enigzins algemeen? Dan kunnen we een introductiecursus voor jou organiseren, mits je tevoren kwalificeert. Dat is een combinatie van instructie, “peer learning” en zelfstudie.  We helpen je dan de algemene basics van jouw functie aan te leren en suggereren je cursussen die je kunt volgen om je in je vakgebeid te specialiseren. 

Procedure: We vinden dat zulke belangrijke gebeurtenissen als het vinden van een passende baan zich vlot moeten ontwikkelen, Aan ons zal het niet liggen. 
(1) We ontvangen graag eerst je globale CV om te beoordelen of je in aanmerking komt voor bemiddeling in ons netwerk. Je krijgt de tweede werkdag na ontvangst antwoord van ons, ook als we voor jouw profiel bij ons geen mogelijkheden zien .
(2) Enkele dagen daarna hebben we een eerste gesprek, over werk, sport en vrije-tijd,  waar je trots op bent, wat faliekant fout liep  : wat beweegt jou? Wie ben jij? Zo je wilt kan dat 'op werkdagen 's avonds na kantoortijd, bij jou in de buurt.
(3) Daarna hebben we even tijd nodig, reken daarbij op een volledige werkweek, om te inventariseren wat de mogelijkheden voor jouw kandidatuur zijn in ons netwerk.. 
(4) We zijn nu ca twee weken verder en we komen weer samen voor een tweede gesprek.  Doel: het verdiepen van onze kennismaking en samen onderzoeken  welke van de bedrijven in ons netwerk met jouw ambities stroken. 
(5) Met deze informatie benaderen we kandidaat-bedrijven waar jij goed tot je recht komt met het doel je op de juiste wijze te introduceren. Uiteraard houden we je daarbij 1-op-1 op de hoogte van de reacties die we daarbij ontvangen. Het verdere verloop hangt af van de bedrijven. In dat proces coachen we je intensief tot aan je benoeming.