SHIPPING

Een sector met eigen jargon: een container is een ‘bak’ en een schip van 150.000 tonnes is een ‘boot’. Gespecialiseerde bedrijven: rederijen en agenturen, lijnvaart- en reisbevrachting, logistieke concepten. Actief in het verhandelen en verhuren van schepen, van scheepsruimte. In Cubic feet, TEU’s, metric tons, running meters. Sterk operationeel gedreven, met beheerst risico. En zeer innovatief. Wereldwijd in stilte opererend, 24/7. Commerciële en operationele specialisten zorgen voor exploitatie, SHEQ bewaakt de veiligheid van mensen en vaste activa. Groot? Jazeker: ca 3,9% van ons nationaal BBP. Maar om in te werken toch vooral ‘groots’. 

Hieronder ziet U veel voorkomende functies en algemene profielschetsen. Als U hieraan voldoet, vragen wij U contact met ons op te nemen.

COMMERCIËLE FUNCTIES

Profielschets: WO of HBO, bij voorkeur in een commercieel-bedrijfskundige richting, zo mogelijk scheepvaart. Ervaring gesteund door succesvolle studies aan gerenommeerde instituten is zeer welkom. Taalvaardig: Nederlands en Engels goed/zeer goed, kennis van een tweede vreemde taal zoals Frans, Spaans, Duits is zeer welkom. U hebt gevoel voor getallen, rekent goed en snel en U hebt specifieke kennis van of aantoonbare interesse in uw sector. U wilt een beslissende rol hebben in het huren, verhuren of verkopen van scheepsruimte en schepen, tot de gemeenschap behoren van een kleine groep mensen die ladingstromen over de wereldzeeën dirigeert, of schepen en booreilanden verhandelt.

En: U bent zeer gemotiveerd. U beschikt over de vechtlust en gedrevenheid om zelf uw start te maken binnen een markt. U ziet reizen als een vanzelfsprekendheid en floreert in een internationaal speelveld.


- CHARTERING MANAGER

- CHARTERING ASSISTANT

- CARGOBROKER

- TANKERBROKER

- SALE AND PURCHASE BROKER

OPERATORS EN SPECIALISTEN

Profielschets: Relevante WO of HBO. Voor SHEQ mensen is dat bijvoorbeeld HVK, milieukunde of integrale veiligheid. Voor mensen die direct met de exploitatie van schepen te doen hebben is relevante ervaring als WTK/Stuurman/MAROFF een vereiste. Ervaring met ERP-systemen is een must. Daarnaast hebt U het vermogen probleemoplossend te handelen, zonder daarbij de commerciële aspecten uit het oog te verliezen. U bezit uitstekende communicatieve vaardigheden en naast uw beheersing van de Nederlandse taal is uw kennis van de Engelse taal goed/zeer goed. U hebt het vermogen om de grote lijnen in het bedrijf in te vullen door op detailniveau de noodzakelijke standaard na te leven.

U bent in staat om met onzekerheden om te gaan en te anticiperen op veranderingen. U kunt omgaan met autoriteiten, toezichthouders, klanten, gezagvoerders en representanten van grote nautische instituties.


- SHEQ MANAGER

- EQUIPMENT MANAGER

- LEGAL ADVISOR

- TRADE ANALYST

- MARINE SUPERINTENDENT

- OPERATIONS MANAGER